8 de juny 2016

ITÀLIA: GRANS LLACS ALPINS


Viatge fet l'estiu del 2010 pel nord d'Itàlia.
Després de travessar el sud de França pel Llenguadoc, la Camarga i la Costa Blava, entrem a la Riviera itàliana fins a la ciutat de Gènova per visitar-la - el barri antic amb els palazzos Patrimoni de la Humanitat, el port. etc-, seguim la costa cap a Pisa, Florència, ciutat que visitem abastament.
Deixem la costa i la Toscana per dirigir-nos cap el nord fins a la ciutat de Verona al Veneto, amb el seu amfiteatre de l' Arena, la Piazza de l'Erbe, la piazza Bra o la casa de Giulietta.
a partir d'aquí anirem fent la ruta pels llacs, començant pel Lago di Garda un dels més extensos que voregem visitant la riba oriental pels pobles com Sirmione en una península al sud del llac, Malcesine, Torre dil Benaco a la riba occidental trobem Gardone.
Abandonem el lago Di Garda i passem per Brescia i Bergamo que no visitem per anar al llac de Como, un altre llarga llac entre Itàlia i Suïssa. Aquest gran llac està dividit en dos braços al mig dels quals trobem Bellagio amb jardins interessants. De la ciutat de Como saltem al llac de Lugano a la banda suïssa, on trobem aquest bell i més petit llac. Malgrat que el paisatge el semblant a la banda italiana, l'entramat urbà suís denota que estem en un país més endreçat i cuidat.
Travessem Lugano i en pocs quilòmetres estem al Lago Maggiore, possiblement el més gran i extens. Seguim per la riba oriental entrant a Locarno a la banda suïssa i la part nord del llac. En aquests grans llacs existeix sempre un servei de vaixells-bus que fa la ruta pels pobles riberencs, a fi de comunicar-se entre ribes i no haver de donar una llarga volta per anar d'una banda a altra. A la riba oest trobem pobles com Cannobio i els jardí botànic de Villa Taranto, recomanable visitar-lo.
Més avall a Baveno podem salpar per visitar les illes habitades de Isola Bella amb el seu palazzo i jardins, Isola Madre o Isola de Borromeo amb una dels jardins més bells d'Itàlia.
Deixem aquí. després de 14 dies de viatge els llacs alpins i iniciem el retorn via  Novara, Gènova, Ventimiglia i Grasse a la Provença.
L'endemà fem la llarga ruta de retorn a casa a Martorelles (Barcelona).

Enllaç per veure les FOTOS: Llacs alpins. i Millors jardins italians.
Enllaç per llegir el relat complet del viatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada