31 de maig 2012

ESCAPADA PALLARS i PLA DE BERET



La zona del Pallars ofereix moltes possibilitats amb autocaravana malgrat que la única Àrea que de moment podem trobar està a Tremp, al Pallars Jussà.
Sortida dissabte direcció Cervera, Tàrrega, Agramunt, Coll Comiols i Tremp.
Enfilem la C-13 / N260 resseguint la Noguera Pallaresa fins al naixement. Pernocta a la Guingueta d'Àneu, a la riba del pantà de la Torrassa en un indret idíl·lic.
Seguim l'endemà al matí cap el Port de la Bonaigua, parada a dalt el port on gairebé tot l'any trobem neu. Baixem el port per la Vall d'Aran fins al complex de Baqueira-Beret, deixem aquest i enfilem cap el Pla de Beret.
Trobem al arribar , primer un tancat amb el naixement de La Garona, tot seguit un altre tancat amb un monòlit que marca la divisòria d'aigües Atlàntic-Mediterrani. Ben aviat un altre tancat a l'esquerra que marca el naixement de la Noguera Pallaresa. Ja som al Pla de Beret a gairebé 2000 m. d'alçada, i hem de continuar la carretera fins al final de l'asfaltat on trobem un ampli aparcament en mig del pla verd, amb el Tuc de Marimanha al fons nevat. Des d'aquest marc natural immens iniciem una caminada fins al Santuari de Montgarri, de 12 km. d'anada i tornada.
De tornada ens quedem a dormir al Pla amb un cel nocturn net que ens permet veure les estrelles.
El Pla de Beret és un indret idíl·lic, tot i les instal·lacions de les pistes a l'estiu inactives. Emmarcat per muntanyes que toquen el cel, et trobes enmig del Pirineu i sobre una catifa verda de prat alpí. Els cavalls en semillibertat ens acompanyen en aquesta àpoca de l'any, a l'estiu deu haver-hi vaques també.
Tornada pel mateix camí seguint la Noguera riu avall.
VEURE MÉS FOTOS
Àrea de Tremp: UTM E325855 - N4670265
Pernocta Guingueta d'Àneu: UTM E347387 - N4716378
Pernocta Plan de Beret: UTM E333380 - N4732925

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada