22 d’abr. 2016

SARDENYA



La illa de Sardenya és un destí molt utilitzat pels camperistes italians degut a la relativa proximitat i facilitats de navegació per arribar-hi.
El relat del viatge d'aquesta entrada no és d'un sool viatge, si no de dues vacances. Aquesta illa és bastant gan i els seus atractius són tan diversos que mereix temps per conèixa-la. Podeu dedicar-vos a fer la ruta vorejant la costa de prop de mil quilòmetres amb innombrables platges i costes, o compaginar-ho amb els atractius de l'interior de la illa, rica en restes arquelògiques i paisatge.
La gastronomia i els productes autòctons -formatges, dolços, plats típics, vins i licors-, són prou interessants i diferentciats dels italians propis. Els estaurants rurals (Turismo Rural) són una bona experiència per coneixer la gastronomia sarda.
Les facilitats per circular, aparcar i pernoctar també són moltes amb àrees i càmpings específics per a autocaravanes. Les carreteres solen ser estretes, locals i amb estat deficitari, existeixen però, vies ràpides per desplaçar-se a llargues distàncies dins la illa.
La gent -els sards-, solen ser amables però no tant excessivament com els italians.
La millor època per conèixer i viatjar per Sardenya és a l'estiu. No és una illa que visqui exclussivament del turisme, per això és millor anar-hi qun les platges estan en el seu millor moment.
El paisatge: les costes no estan tant urbanitzades com a les Balears ni la costa mediterrania espanyola. Cuiden molt l'impacte paisatjístic, no trobarem massa hotels ni blocs d'apartaments que sobresurtin. L'interior de Sardenya és rural majoritàriament, amb molts poblets, pocs boscos, camps de cereals, oliveres, abrubte i muntanyes baixes a excepció del massis de Genargenthu a est.
Les ciutats més importants són Cagliari al sud -capital de Sardenya-, Ólbia a l'est port de contacte amb la península italiana, Sassari al nord a l'interior i la ciutat catalana de l'Alguer, molt més turística que les altres.

Enllaç per veure les fotos:

Enllaç per veure tot el relat del viatge:
https://drive.google.com/file/d/0B2blmLvh6UL_UG01VHpDUHpZeTQ/view?usp=sharing

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada